Tällä hetkellä kumppaniorganisaatioistamme Y-Säätiö, Nuorisoasuntoliitto ja Nuorisosäätiö työllistävät nuoria asuinkohteissaan. 

Y-Säätiön kanssa tehtävässä kokeilussa nuoret työskentelevät hyvän naapurin tehtävissä omassa naapurustossaan sekä laajemmin koko kaupunginosassa 20 tuntia kuukaudessa. Nuoret tienaavat palkkaa n. 300 euroa kuussa ja työtehtäviä ovat olleet esimerkiksi naapureiden auttaminen kotitöissä sekä lastenhoidossa.

Nuorisoasuntoliiton ja Homma himaan -palvelun kokeilussa nuori toimii 10-20 tuntia kuussa niin kutsuttuna talotuutorina ja tienaa työstään palkkaa 150-300€.  Talotuutori tekee töitä koko taloyhteisön hyväksi ja työtehtäviä ovat esimerkiksi talon avustavien huoltotöiden tekeminen sekä uusien asukkaiden perehdyttäminen.

Nuorisosäätiöllä asuu kaksi Homma himaan nuorta, jotka tekevät töitä 10-20 tuntia kuussa. Heidän työtehtäviään ovat esimerkiksi keittiö- ja huoltotyöt, tietotekninen apu ja tapahtumien järjestäminen.

Näiden kokeilujen lisäksi teimme syksyllä 2017 kokeilut Setlementtiasuntojen sekä Lumo-kotien kanssa.

Otathan meihin yhteyttä, mikäli olet kiinnostunut tarjoamaan nuorelle asunnon ja työtä tai haluat kuulla lisää kokeiluistamme.