Homma himaan maalissa

Homma himaan maalissa

Kesäkuun alkupuolella vietettiin palveluamme kuvaavan Homma himaan -manuaalin julkkareita. Manuaali on kevään 2018 aikana koottu keskustelunavaus asuinyhteisöön sijoittuvasta työstä, sen mahdollisuuksista ja käytännön toteuttamisesta.

Ajatus tämän oppaan tekemisestä sai alkunsa halusta koota yksiin kansiin palvelumme kehittämisvaiheen kautta löytyneet parhaat käytännöt, välineet sekä oppimiskokemukset. Pohdimme manuaalissa sitä, miten asuminen ja työ muuttuvat, millaisia trendejä löytyy Suomesta ja maailmalta sekä millaisiin tekijöihin tulee kiinnittää huomiota, kun nuori työskentelee omassa asuinyhteisössään.

Tärkeimmiksi toimintamallimme osa-alueiksi olemme nostaneet nuoren onnistuneen rekrytoinnin ja perehdyttämisen sekä toimivan viestinnän eri osapuolten välillä. Olemme koonneet manuaaliin myös muun muassa rekrytoinnin vinkkejä, työsopimusmallin ja konkreettisia esimerkkejä työtehtävistä naapurustossa.

Homma himaan -manuaalin myötä palvelumme siirtyy toistaiseksi viettämään hiljaiseloa. Palvelulle ei ole löytynyt rahoitusta ja työryhmämme jäsenet toimivat tällä hetkellä muissa tehtävissä. Olemme kuitenkin avoimia kaikenlaisille yhteydenotoille esimerkiksi rahoitukseen, yhteistyöhön tai sparraamiseen liittyen. Osallistumme mielellämme keskusteluun nuorten asumisesta ja meille on tärkeää jakaa osaamistamme eteenpäin.

Homma himaan -konseptin ytimessä on ajatus siitä, että kodin ja mielekkään työn kautta asiat alkavat loksahdella kohdilleen nuoren elämässä. Palvelun onkin tarkoitus olla pomppulauta, joka vie itsenäistyvää nuorta eteenpäin. Lisäksi toimintaan on liittynyt vahvasti usko siitä, että erilaisten ihmisten yhteentuomisesta syntyy hyviä asioita. Näitä ajatuksia ei tarvitse viedä eteenpäin vain yhden toimijan voimin. Mielestämme on hyvä vaihtoehto, jos erilaiset asumista tarjoavat tahot soveltavat ajattelua ja toimintaa oman organisaationsa puitteissa. Juuri tässä kirjoittamamme manuaalin on tarkoitus toimia apuna.

Toivommekin, että erilaiset toimijat, jotka ovat kiinnostuneet tarjoamaan nuorille asumista ja työtä, rohkaistuvat kokeilemaan toimintaa omillaan ja toisaalta verkostoitumaan muiden vastaavaa toimintaa kokeilevien tahojen kanssa.

Haluamme toivottaa kaikille tarinaamme seuranneille mahtavaa kesää ja lähettää erityisen suuret kiitokset matkassamme mukana olleille kumppaneille ja etenkin jokaiselle Homma himaan -nuorelle!

 

Linkki sähköiseen manuaaliin.

Mikäli olet kiinnostunut tilaamaan paperisen version manuaalista, voit ottaa meihin yhteyttä sähköpostitse: hommahimaan@gmail.com

 

 

hommahimaan_materiaalit.png

Hae asuntoa ja työtä Kirkkonummelta!

Hae asuntoa ja työtä Kirkkonummelta!