"Kohtaamiset ovat tärkeintä"

"Kohtaamiset ovat tärkeintä"

”Tykkään avata rajoja ja luoda mahdollisuuksia ihmisille. On upeaa olla töissä yhteisössä, jossa on niin erilaisia ihmisiä”, kertoo Setlementtiasuntojen yhteisökoordinaattori Anne-Marie Kallioinen. Yhteinen kokeilumme Vantaan Havukoskella alkaa tällä viikolla.

 

Nuorisoasuntoliiton vt. pääsihteeri Aleksi Tiira sanoo, että he ovat innokkaana mukana kokeilussa, joka voi luoda täysin uudenlaisia toimintamalleja laajemminkin. Homma himaan yhdistää kaksi tärkeää asiaa: nuorelle oma koti ja mielekästä työtä. Samalla saamme luotua yhteisöllisyyttä ja me-henkeä taloyhtiöön.

 

Kehittämispäällikkö Kalle Sola Nuorisosäätiöltä puolestaan kertoo, että Homma himaan sopii hyvin heidän toimintaperiaatteisiinsa. ”Nuorisosäätiö on mukana nuoren elämässä itsenäisen asumisen ja aikuisuuden alkutaipaleella. Kun elämässä pitää ponnistaa ja pärjätä omillaan, autamme, mahdollistamme ja luomme koteja, usein sitä ihka ensimmäistä omaa.”

 

Olemme saaneet mukaan useita tahoja, joista kaikki ovat nähneet palvelumme lisäarvon. Olemme löytäneet heti yhteistä ja samat tavoitteet. Anne-Marie Kallioisen sanoin, ”kohtaamiset ovat tärkeintä.”

Työtä ja kimppa-asunto Lumo-kodissa

Työtä ja kimppa-asunto Lumo-kodissa

Auttamalla yhteisö tutuksi

Auttamalla yhteisö tutuksi