Seitsemän toimijaa mukana - lisää tulossa

Seitsemän toimijaa mukana - lisää tulossa

Kesän aikana olemme olleet yhteydessä yli kolmeenkymmeneen organisaatioon. Kaikki tavoittamamme toimijat ovat pitäneet palveluideaamme hyvänä. Palvelu on herättänyt ihmisissä mielenkiintoa erityisesti, koska se tukee nuoria elämän kriittisissä pisteissä. Kyse ei kuitenkaan ole hyväntekeväisyydestä, vaan yhteistyökumppaneita kiinnostaa asumisen kehittäminen uusiin suuntiin. Työn ja yhteisöllisyyden liittäminen yhteen asumisen kanssa tuntuu oikealta.

 

Neuvottelemme nyt seitsemän toimijan kanssa – ja lisää on tulossa. Mukana on niin nuorten hyvinvointiin tähtääviä järjestöjä kuin suuria sosiaali- ja terveysalan yrityksiä. Kesälomakauden vuoksi odottelemme vastausta vielä monilta. Yhteistyötahojen kanssa käydyissä keskusteluissa on noussut hyvin esiin, mitä toimijat haluavat palvelultamme. Nuoret nähdään innovatiivisina somen taitajina ja isona voimavarana viestinnässä. Erilaisten asumisratkaisujen ja työn yhdistäminen vahvistaa yhteisöllisyyttä.  

 

Yhden tahon kanssa on esimerkiksi käynnissä neuvottelu kolmion vuokraamisesta nuorille. Nuoret antaisivat panoksen organisaation ulkoiseen ja sisäiseen viestintään sekä asumisyhteisön kehittämiseen yhteisöllisempään suuntaan. Toiselta suunnalta taas nousi kiinnostus malliin, jossa nuori toimii yhteisöllisenä talonmiehenä ja auttaa asukkaita arjen askareissa. Senioreiden mielestä nuoren muuttaminen alivuokralle yksityiskotiin  on mahdollisuus saada asuntoon taas elämää ja vilskettä hiljaisuuden täytteeksi. Palvelutaloissa nuoret voivat samaan tapaan rikastuttaa ihmisten arkea ja vähentää asukkaiden yksinäisyyttä.

 

Kerromme lähiaikoina lisää.

 

 

Kimppa-asuminen perheessä tai seniorin kanssa helpottaa kotoutumista

Kimppa-asuminen perheessä tai seniorin kanssa helpottaa kotoutumista

Homma himaan on askel kohti ekologisempaa yhteiskuntaa

Homma himaan on askel kohti ekologisempaa yhteiskuntaa