Mitä Homma himaan tekee ja mitä tapahtuu seuraavaksi?

Mitä Homma himaan tekee ja mitä tapahtuu seuraavaksi?

Homma himaan kehittää digitaalisen alustan, jonka avulla vakinaistamme uudenlaisen asumismuodon ja teemme siitä kaikille mahdollista: tuomme yhteen työntekijän ja sitä etsivän, yhdistämme asuntoa tarvitsevan ja ylimääräisen huoneen omistajan. Ytimessä on hyvän tekeminen naapurille tai laajemmin yhteisöön. Se voi olla vanhusten kanssa vietettyä aikaa, lasten hoitoa, ruuanlaittoa, digiapua tai oikeastaan mitä tahansa. Siitä hyötyy niin antaja kuin saajakin. Palvelumme on pomppulauta elämässä eteenpäin. Kun ihmisellä on asunto ja mielekkääksi koettua työtä ja tekemistä, muutkin asiat loksahtelevat paikoilleen.

 

Meillä on kokemusta asumisen ja työn yhdistävistä projekteista, esimerkiksi nuorten ja vanhusten yhteisasumisesta palvelutalossa sekä työn tekemisestä naapureiden hyväksi tavallisesta vuokra-asunnosta käsin. Tiedämme, että tiimimme kokeilemille ratkaisuille on kysyntää laajemmin niiden jo levittyä muualle Suomeen ja ulkomaille. Tämä ei kuitenkaan vielä riitä. Haluamme laajentaa mallia lisää ja tehdä siitä kaikille halukkaille mahdollista.

 

Seuraavaksi kokeilemme nuorten asumista vanhusten yksityiskodeissa yhdessä Setlementtiasunnot Oy:n kanssa. Lisäksi tapaamme nuoria, jotka ovat vailla asuntoa ja työtä, haluamme ymmärtää enemmän heidän tarpeistaan, tietää mikä toimii ja mitä kaikkea meidän tulee huomioida. Löytää ratkaistu, kuinka maailmaa parannetaan.

 

Tule meidän mukaan oppimaan, kehittämään ja tekemään hyvää.

 

Terveisin,

Ella, Jyri, Martta, Miki, Minsu, Vilja ja YC

 

Haluatko mukaan?

Haluatko mukaan?

Tommi Laitio: Neliöistä naapureihin

Tommi Laitio: Neliöistä naapureihin