Kokoa, Diilikone ja neljä muuta kiinnostavaa konseptia syntyivät Kaupunkiakatemian kurssilla

Kokoa, Diilikone ja neljä muuta kiinnostavaa konseptia syntyivät Kaupunkiakatemian kurssilla

Viime viikolla pääsimme osallistumaan Kaupunkiakatemian muotoilukurssin viimeiseen tapaamiseen ja kuuntelemaan opiskelijoiden kehittämiä konsepteja. Kaupunkiakatemia on Aalto yliopiston, Helsingin yliopiston ja Helsingin kaupungin yhteinen kaupunkien kehittämiseen ja suunnitteluun keskittyvä opintokokonaisuus ja meillä oli ilo toimia yhden kurssin ”casena”.

Opiskelijat olivat pohtineet ryhmissä työn ja asumisen yhdistämistä, monisukupolvisuutta, tyhjien tilojen käyttöä, opinnollistamista sekä luottamusta asumisyhteisöissä. Tuloksena syntyi erilaisia käyttäjäprofiileja ja palvelukonsepteja. Saimme kuulla esitykset esimerkiksi yhteisöllisyyteen kannustavasta alustasta, kahdesta erilaisesta tilojen käyttöastetta lisäävästä palvelusta sekä asuinyhteisöissä tehtävän työn opinnollistamisen mahdollistavasta sovelluksesta ja eri-ikäiset ihmiset yhteen saattavasta tapahtumatilasta. Homma himaan –ideamme kannalta kiinnostavinta oli asumisen ja työn yhdistämistä suunnitelleen ryhmän ajatus tarjota nuorille mahdollisuus asua kaupungin vuokra-asunnossa ja kompensoida asumisen kustannuksia tekemällä keikkatöitä kaupungin erilaisissa palveluissa.

Ylipäätään kaikki esitykset herättivät ideoita ja kiinnostavia ajatuksia, joiden pohjalta kehitämme omaa palveluamme eteenpäin. Iso kiitos kaikille opiskelijoille heidän tekemästään inspiroivasta työstä. Kiitos myös Kaupunkiakatemian porukalle, että pääsimme mukaan kurssille!

Palkkaamme kokeilukoordinaattorin!

Palkkaamme kokeilukoordinaattorin!

uusinormaali.gif